Rabu, 11 Mac 2009

program orientasi (sains BioLoGi)


salam...huhu..rasa tak tau je nak type pe pada entri kali nie kan. tp singat saya ada gak benda yang sy nak cerita nie..huhu..terutamanya utk program orientasi yang bakal saya (pengarah program huhu) n teman2 akan laksanakan utk junior kita org..(sains biologi). walaupun pd hakikat nya mmg malas nak buat kan, tp sebagai senior kpd depa nie , sy terpaksa lah berkorban diri utk menjd pengarah program bg orientasi nie nanti. justeru sy memerlikan bantuan kekuatan utk melaksanakan program ini nanti...( ayat rayuan nie)...so kepada sesiapa yang sudi bantu sy sama da scra langsung ataupun tdk langsung...kerjasama anda (pelajar bio) saya amat hargai..hehe..

memandangkan entri time nie ttg orientasi, so mari sy ceritakan pengalaman sy time jd junior dulu masa orientasi kita org...
masa pendftaran hari tu ( julai 2008) sy merupakan salah seorg pelajar yg dtg lambat tuk daftar kan..so lambat lah ikut MJM hari tu..huhu...kita org dr program Sjana muda SainS biologi semua berjumlah 70 org yg dapat masuk utk cos nie..best ah ramai berbandin
g cos2 lain kan..hehehe.gembira lah ramai kawan2 baru. ingat lagi hari tu time orientasi kita org just buat kat pantai tok jembal je..drg buat dalam sehari jer. dah lah time tu panas.mmg mnencabar tp kita org terpaksa lah ikut kata2 sENIoR kan... antara aktiviti yang di jalan kan semasa orientasi tu biasa lah ice breaking kan..kenal2 la antara satu sama lain..huhu..malu2 lagi semua kan.. buat kumpulan lah pas tu mesti ada cheer song yg best kalau nda best nda lah menang..huhu ..aku punya kump buat song kupu2 drg helmy pasal tabung2 lah..mcm2 lah cheer song drg buat ani..huhu ada yang over lagi huhu...pas tu kita org main game lah..sy nda ingat sudah apa game tu tp yg pasti ada main sambut bola pakai tali, main susun barang2 terpanjang mcm rantai polimer lah gtu, pas tu ada senam aerobik yang ala2 profesional lah gtu..huhu.. and dapat makan juga sama drg n dapat hadiah hamper..huhu..tu jak lah. mcm nda lama kan. ingat kan lama lah tp sekejap ja bah kami punya orientasi..pas tu kami pun pulang...dgn baldi n kain sarung..main isi belon lagi kami umban umban juga bah itu...hehehe...sana lah kami kenal sesama sendiri n sesama senior kami.. tp sehingga kan sekarang ini pun kami nda kenal 100 % senior kami. hanya dalam 70% ja yg knal lah. nasihat saya pd bakal2 senior ( kami lah nie nanti) supaya menonjolkan diri ngan junior kita supaya drg ani dapat klnal lah kita semua kan. kalau drg ada masalah boleh kita bantu kan. ingat lah mcm kita dulu time first year..huhu,.... hah ni sy letak kn beberapa gambar time orientasi nie..,mengimbau kenangan silam la nie!~~!!

ni lah muka2 yg kena make up like hantu huhu..aku pun kena juga..dah lah panas time nie tp terpaksa la kan..best juga lah..ala2 model gitu...jgn jelezzz!~!!!~~wah gergasi pun ada!~~oppsss

disebabkan internet nie laju sangat susah nak upload gambar lagi..kita postpone dulu ek..hehehe k paparazie out dulu..esok ada kelas niee...


4 ulasan:

rizz berkata...

wahh teringat lak mse orentasi dlu hiksss

DzuLagiL berkata...

slmt berorientasi...

jadi senior plak...

fauzi berkata...

aku sokong ko 110% rizz..hehehe

Jal berkata...

jgn buli bdk2 ek..... kecian kt diaorg....

My noZo quEsT boOk

who??

free counters

hi2


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

layanz!