Sabtu, 4 Oktober 2008

selamat hari raya!!!

asalamualaikum...w.b.t

hehehe gelak dulu seblum memulakan madah bicara!! hhehehe
seperti kbiasaanyer kan raya, suma org sibok lah nak buat baju, buat kuih, buat langsir, buat segala yg brbuat-buat lah... sy pun tmasuklah...tp raya tahun amat berbeda..berbeda tau coz sy tak beraya dgn keluarga tercinta...huhu sdey ler!!! thun ni sy braya kat rumah member sy.. nama dier mohd hariri lukman..kenal tak?? dier budak kl tgl kat cheras... dkat dgn masjid..best ah dgr takbir kuat tau!! time pagi raya , kita org dah bgun awal, per lg mandi raya lah..tak kan tak mandi huhu busyuk kang pengsan imam seblah kita!!! hehehe tpat jam 8.45 kita, hariri n abah dier pun p masjd tu menunaikn solat aidil fitri bramai2...time takbir tu rasa sedih sngat coz tringat kat kluarga kat kg..(''_) tak kan nak nangis dpn org kan..malulah hahaha...tp still nak kuar gak..tp ku tahan jer...pas smbhyg palk dgr khutbah raya lg..bukan main semangat lg imam tu berkhutbah sampai bpeluh2 dier ...sian...mmg tugas dier pun,,tak kan sruh aku plak bkhutbah... pengsan lah jemaah dgr khutbah aku...
pas smbhyg raya,kita blik lah tak kan nak mengadik plak kat masjd tue!! blik trus p kat meja mkn,, wah byk nyer emak hariri masak,,,,lemang ada, nasi himpit ada gak,rendang n kuih muih yg bmcm2..warna warni lg tue tau heheheh..time tu gak pas mjamu slera kita pun mnuju blik ke kg hariri sbelah mak dier kat tanjung malim perak kot!!! huhu lupa plak....sampai jer kat pintu umah,trus tepacul nenek n atok kat muka pintu...aku pn tkejut gak bkn main happy lagi mreka kedua2nyer mymbt kmi dtg...biasalah dah lama tak jumpa kn..jumpa pun sthun skali tu pn time raya kalau tak time btalifon jer...sian...lama gak kiat kat kg tu mlm bru balik cheras...byk gak mkn...siap tido lg kat umah tu..terbongkang gak lah 4 jam huhu... ramai yg dtg kat umah tu..saudara 2 dorg lah..aku tak lah knal kan tp buat2 knal gak..yer lah skadar senyum pun jd lah.tak kan nak tunjk muka masam mcm lemon kan...tai baik tau..('',)
Ptg tu aku pun ronda2 lah skitar rumah depa!! tiba2 tnampak bunga ros n raya, apa lg trus ambil lah tu di jdkan sampel tuk lab cik jamilah...tak lama lg nak antar tu.. nak harapkan din sebok jer memanjang mengemop rumah,tikar,toilet n seumpamanya. helmy plak sebok dgn baju masalahnyer..mencuci kain kot....lg pun dier tu asyik nak tebongkang jer kan... nasib la nasib helmy...
aper pun raya tahun ni mmg ckup bermkna dlm hidup aku..walaupun tak seindah beraya di rumah sendiri tp pagalaman yg diperoleh tue amat bmakna kan...sapa yg tak pernah brya slain kuarga sndiri try ler thun dpan mesti best kan... nak tambah lg... semoga berbahagia lah spjg berya sebulan ni.. pas ni plak nak pikir pasal exam lg...toing toing toing pening my punya kepala tau... so, skian sjer madah pujangga dr rezz kali ni..kalu der pa per yg silap tolong lah liquidkan k..selamat hari raya maaf zahir dan batin..

Tiada ulasan:

My noZo quEsT boOk

who??

free counters

hi2


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

layanz!